Voornemen 10 km

In januari besloot ik mezelf uit te dagen 10 km te kunnen lopen. Voorheen liep ik altijd maar 5 km en dit jaar besloot ik daar dus verandering in te brengen. Maar hoe zit het nu met mijn voornemen?

Om eerlijk te zijn heb ik mijn ups & downs gehad. De eerste maand van het nieuwe jaar begon ik met veel enthousiasme en kon ik elke keer wel langer lopen.

Januari
05/01 > 4,45 km
07/01 > 5,35 km
14/01 > 5,01 km
19/01 > 6,01 km
28/01 > 7,01 km

Maar in februari kreeg ik het ineens moeilijk. Ik herinner me die dag nog heel erg goed. Mijn man en ik waren toen een weekend aan zee. Het was ijskoud buiten, het waaide enorm en ik had erg veel last van mijn longen. Niet veel later had ik weer sinusitis. Alweer, want dit was niet de eerste keer de afgelopen maanden. Ik startte opnieuw met een kuur antibiotica en besloot het even rustig aan te doen.

Februari
04/02 > 4,51 km

lopen© Lara Kinet

Eind maart besloot ik mijn loopschoenen weer aan te trekken, maar na een week kreeg ik opnieuw dezelfde symptomen als in februari. Ik besloot naar de dokter te gaan en daarop volgde een CT-scan aangezien ik chronische sinusitis had. Het kon zijn dat ik poliepen had, maar er bleek enkel een ontsteking te zijn. Sindsdien gebruik ik een anti-allergisch geneesmiddel en een neusspray. De klachten verminderden en ik voelde me beter, maar ik besliste om weer even rust te nemen.

Maart

19/03 > 4,45 km
25/03 > 5,51 km

Half april moedigde ik mezelf weer aan om naar buiten te trekken. Ik stelde geen doel voor ogen. Gewoon even lopen en genieten van de natuur. Dat is een tip die ik van Griet kreeg en die ik nu steeds probeer toe te passen. In februari was ik zo teleurgesteld, maar nu probeer ik alleen maar vooruit te kijken.

April
13/04 > 3,54 km
20/04 > 5,01 km

IMG_7103 bewerkt kl© Lara Kinet

Vandaag trek ik mijn loopschoenen weer aan en probeer ik naar die 10 km toe te werken. Maar het belangrijkste van al… Tegen mezelf zeggen dat het oké is, als het vandaag wat minder zou gaan.

Liefs Lara

 

Een gedachte over “Voornemen 10 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s