Freja Home Styling en André Celis

Freja Home Styling geeft elke maand een event in samenwerking met een partner en in februari was dat André Celis.

Bij Freja Home Styling kan je terecht voor jouw interieur van A tot Z. André Celis specialiseert zich in natuursteen en beschikt over een eigen atelier waar de platen verzaagd worden.

Vorige maand had ik het genoegen om aanwezig te zijn tijdens het event en kennis te maken met beide bedrijven en hun gerealiseerde projecten.

© Lara Kinet

Bij aankomst deed ik even mijn ronde in de toonzaal en mijn oog viel op een aantal keukens. De eerste was een keuken vervaardigd uit laminaat (HPL) met een houtlook en een tablet uit keramiek met een marmerlook. Het tablet is op zich een kouder materiaal, maar door dit te combineren met hout, vormt het een warm geheel. De aders van het marmer en nerven van het hout geven extra cachet.

Dat wil niet zeggen dat een witte of zwarte keuken geen uitstraling kan hebben. Je moet altijd alles in zijn geheel bekijken in de volledige woning. Een zwarte keuken is misschien meer trendgebonden, maar als dit binnen het concept van jouw interieur past, dan kan dit zelfs een eyecatcher zijn in jouw woning. Onderstaande keuken werd volledig uit Fenix gemaakt.

© Lara Kinet

Er waren uiteraard nog meer keukens in de toonzaal, maar ik heb twee ontwerpen gekozen die het meest bij mijn stijl aanleunen. Voor meer beeldmateriaal, verwijs ik je graag door naar hun website, Facebook, Pinterest en Instagram.

Naast de keukens, trokken de gashaarden mijn aandacht. Ze zorgen niet enkel voor warmte, maar creëren ook een gezellige sfeer in het interieur. Een haardmeubel kan je ook als architecturale scheiding gebruiken in een interieur of verwerken in een meubel voor extra opbergruimte.

© Lara Kinet

Mijn job als interieurarchitect gaat verder dan enkel maatwerk, een volledige afwerking inclusief keuze meubilair behoort tot mijn dienstverlening. Er waren dan ook enkele meubelstukken waar ik niet langs voorbij kon lopen.

Een sofa of one seat uit fluweel. Velvet, you either love it or hate it. En ik zie het graag! Net zoals de bijzettafeltjes uit marmer trouwens. Beide meubelstukken kunnen zowel in een leefruimte, leeshoek, slaapkamer of bureau geplaatst worden. De combinatie van deze verschillende materialen en texturen zijn het ideale recept voor een interieur met een touch of chique.

© Lara Kinet

Naast de lage bijzettafels, kan je de hogere varianten ook een mooie plaats geven in verschillende ruimtes in jouw interieur. Een lege inkomhal kan naast een circulatieruimte op deze manier een artistieke toets te krijgen door er bijvoorbeeld een kunstobject op tentoon te stellen. The Visitor van Guido Deleu is voor mij persoonlijk altijd een goede keuze.

Maar ook in de leefruimte of slaapkamer kan deze hoge bijzettafel een aanvulling zijn op het meubilair en de aankleding van de ruimte. Plaats enkele boeken met een mooie cover erop, theelichthouders, bloemen,… Zo krijgen deze accessoires op een speelse manier een plaats in jouw huis.

interieur_hoge bijzettafel_the visitor© Lara Kinet

Daarna was er een receptie waarop het diner volgde. Na het voorgerecht was er een korte voorstelling van het bedrijf André Celis. Ik kwam meer te weten over wie ze zijn, wat ze juist doen, de materialen die ze gebruiken en de toepassingen ervan. Ik werd alvast enthousiast van het getoonde beeldmateriaal van de gerealiseerde projecten.

Al ooit van natuursteen in open boek gehoord? Dit wil zeggen dat de structuur doorloopt, zoals bijvoorbeeld de aders van het marmer, in de aansluitende oppervlakken. Niet enkel uniek, maar dit zorgt ook voor een ononderbroken geheel die de esthetiek van het materiaal en het ontwerp versterkt.

© André Celis

Hieronder nog enkele foto’s van hun realisaties om bij weg te dromen. Voor meer inspiratie kan je altijd terecht op de website van André Celis, hun Pinterest of Facebookpagina.

© André Celis

© André Celis

Na het hoofdgerecht was ik aan de beurt om kort een woordje te spreken. Er werd mij gevraagd om mij kort voor te stellen en over het bouwavontuur van mijn man en mij te spreken. Ik gaf al een tip van de sluier met welke materialen we graag zouden willen werken in onze keuken, badkamer en andere ruimtes waar maatwerk is voorzien. Maar we bekijken natuurlijk alle materialen, ook in functie van ons budget.

Aangezien we nu dichter bij de afwerking van onze woning komen, ga ik binnenkort blogposts over de binnenafwerking kunnen schrijven. Ik kijk er al naar uit om tips met je te delen!

Liefs Lara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s